El Bloc proposa pactar amb Podemos només dimarts i dijous

Foto: Eldiario.es
La dificil negociació per intentar arribar a una candidatura de coalició davant les eleccions generals de l'Estat entre Compromís i Podemos sembla arribar a un camí de solució. 
Les dificultats que posava damunt la taula la facció majoritària de Compromís -el Bloc Nacionalista Valencià- podrien superar-se amb un sistema nou plantejat per la coalició i on podria estar d'acord Podemos. El plantejament del Bloc passaria per pactar amb Podemos només dimarts i dijous de cada setmana mentre dilluns, dimecres i divendres tindria autonomia i grup parlamentari propi. 
A última hora d'anit esta era la solució més probable que permetria que les dos marques anaren juntes al nou procés electoral i deixaria satisfet al sector d'Iniciativa i Equo que volien acudir juntament amb Podemos i ara ho podrien fer tres dies per setmana. 
No obstant això la decisió final la tindrà l'afiliació i els simpatitzatns de Compromís que podràn votar en referèndum la proposta. Només queda per definir quin dia serà el referèndum. El Bloc defensa que s'hauria de fer un dimarts o un dijous i Iniciativa un dilluns/dimecres/divendres. Segons fonts properes al procés la solució podria estar en votar dissabte perquè diumenge està la paella del diumenge i això faria baixar la participació. 

Cap comentari