El Govern blindarà la composició oficial de la paella en la reforma de l'Estatut

El Govern de la Generalitat ha convocat una reunió d'experts en la matèria per determinar quina és la composició de la paella i incloure-la dins de la reforma de l'Estatut d'Autonomia.

La decisió arriba després de les diverses polèmiques al voltant de típic plat valencià com la que va protagonitzar l'anunci publicitari d'una coneguda marca de cervesa.

La composició oficial de la paella quedarà d'aquesta manera blindada dins del cos legislatiu. Això permetrà atacar legalment aquells establiments d'hosteleria que arreu del món ofereixen paella quan hauria de figurar "arròs amb coses".
Les reaccions no s'han fet esperar. El PP acusa el tripartit de fer una cortina de fum per contraprogramar la Llei de signes d'identitat aprovada per l'anterior Consell i de voler incloure la botifarra dins de la paella per catalanitzar el típic plat valencià. La vicepresidenta de la Generalitat Mònica Oltra ha desmentit aquest aspecte i ha assegurat que de moment només hi ha damunt la taula el conill, el pollastre, la bajoqueta, el garrofó, la tomata i per suposat l'arròs bomba. Ciudadanos ha demanat una relaxació del concepte paella i la inclusió de la "mixed paella" per afavorir el turisme.

La composició Comissió d'experts està encara per definir davant la impossibilitat que estiguen totes les mares valencianes. Per això s'obrirà un procés de primàries per quotes. El col·lectiu de Mares en defensa de la paella del País Valencià ja ha mostrat el seu suport a la idea. 

Cap comentari